Svar på frågor om hur jag mår i värmen

Jag är med i grupp på Facebook och den gruppen heter Vi som lever med Reumatism

I denna grupp har jag fått några frågor om just Thailand och hur jag mår när jag är där. Dessa frågor tänkte jag nu svara på här i min blogg. 

Jag tycker det är kul när jag får frågor om Thailand, så är det någon mer som har frågor får ni gärna höra av er.

Huset som det ser ut nu år 2017

Hur länge har ni gjort detta? 

Jag/vi har åkt hem till Ban Phe sen 2009. Ibland åker vi 1 gång om året och ibland åker vi 2 gånger om året. Denna gången åker jag själv i 16 dagar. Sen åker vi i sommar, jag och min sambo, och stannar i nästan 6 veckor.

Så här såg huset ut när vi hittade det och blev förälskade i vårt område där huset finns.

Kan du se att dina skov blivit mildare för övrigt, när du inte e där menar jag? 

Jag kan inte påstå att jag mår bättre i Sverige efter att jag varit i Thailand men jag mår väldigt bra när jag är på plats. Det tar några dagar innan jag känner att kroppen börjar kännas mjukare och alla leder smörjs. 

Däremot kan jag fortfarande ha lika mycket besvär med ryggen när jag är i värmen, men det beror mest på att den är som den är, med de komplexa skador jag har i ländryggen.

Att jag mår så mycket bättre i värmen tror jag är en kombination av varma bad, solen och att man faktiskt är ledig. Man har inga måsten, man njuter och kan bara vara. Jag tror att allt hänger ihop. Nu behandlas jag med bromsmedicin (började 2015 med Enbrel), vilket har gjort att jag mår bättre förövrigt. 

Har du varit där under nån regnperiod o sett hur du mår då?

Vi har varit i hemma i Ban Phe både under torr- och regnperioden och trivs när det är varmare och lite fuktigare klimat. Vi har varit på plats under december, januari, februari, mars, april, juni, juli och augusti. 

December och januari är lite kallare på kvällar och nätter, men varmt på dagen, mest sol och lite regn, men det kan variera. På sommaren är det konstant 30-35 grader varmt i skuggan och på natten, det passar mig. Det regnar ibland, vissa dagar är det soldis och andra dagar strålande sol. Det blåser mer vid havet under juni, juli och augusti vilket gör att det fläktar skönt när man slappar i solstolen.

Vi har inte varit varit nere när det regnat som värst, vilket det sällan gör på denna sidan av Thailand, så jag kan inte svara på hur jag skulle må då. Men rent generellt tror jag att lederna mår lika bra då som de övriga månaderna.

Hur länge stannar du åt gången?

Det beror lite på hur vi får ihop semesterdagarna, men kortaste tiden har varit 8 dagar och längsta tiden upp till nästan 2 månader. Tanken är att vi ska flytta ner och bo hemma i Thailand 6 månader om året.

Vårt sovrum - vi har tre sovrum i huset

Vår härliga terrass där det är underbart att dricka morgonkaffe och lyssna på fåglarna

Vår TV-hörna

Hoppas det blev bra svar på frågorna, välkommen att fråga mer. Kram Stina

2 kommentarer:

 1. Hej! Mycket intressant att läsa om hur du mår där nere och då har ni provat på det mesta av vad året kan innehålla. Vet inte om jag själv skulle klara den fuktiga värmen, här hemma mår jag inte bra av den i alla fall, vare sig fukt på vintern el sommaren. Ett präktigt högtryck med klar luft, kalla nätter o solstekande dagar är bäst. Men mår jag bra, om jag inte är i skov, då klarar jag alla slags väder. Underbart hus!! Har ni någon som tar hand om huset när ni inte är där? Kollar så inga läckor uppstått osv.
  mvh
  Renate Perband fr Vi som lever med Reumatism och som inte kunde välja namn el webadress

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Renate.

   Tack för din kommentar.
   Vi är ju så olika och reagerar olika, men klimatet i Thailand är ganska jämt hela tiden och jag tycker inte att jag känner av om det är fuktigare eller lite torrare. Det är alltid varmt och vattnet är varmt. I Sverige kan jag däremot känna av väder omslagen ganska mycket, men allt det har blivit så mycket bättre sen jag började med Enbrel.

   Jo vi har hjälp på plats och någon som kollar till huset.

   Du kunde kommentera, det var bra det ;-) Välkommen åter.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.