Sköna söndag


Tiden går så fort, redan söndag och bara 14 dagar kvar tills jag har semester *jippie* och flyger till Thailand och vårt älskade hus.

Framsidan på mitt/vårt hus

Sen är det "bara" 146 dagar kvar till nästa semester då vi ska stanna nästan 6 veckor i hemma i Thailand. Hur underbar är inte det?

På sociala medier har det varit väldigt mycket diskussioner kring det här med adressregistrering i Thailand och äntligen, hoppas jag, har det kommit en riktigt bra förklaring på när man ska göra denna registrering.

Om du skriver rätt postadress till din boendeadress på ditt arrivalcard och stannar där under hela din vistelse i Thailand behöver du inte anmäla dej inom 24 timmar utan din adress på ditt arrivalcard gäller.
Om du byter adress eller reser inrikes under din vistelse i Thailand måste du inom 24 timmar anmäla detta när du är tillbaka i ditt boende. Bor du på hotell sköter hotellet det åt dig.

Hur som helst, det är väldigt skönt att ha fått denna information och det innebär att jag inte behöver åka till IM när jag anländer eftersom jag ska vara i mitt hus hela tiden, dvs inte bo på hotell eller resa inrikes.

Jag fick lite bilder från Backpackerna idag, de har varit på utflykt till Ao Khai, Big Buddha, Aptemplet och f.d Glen Aisa spökstaden vid den fina beachen.

Mysig plats att käka lunch på

Ao Khai Kitchen

Ao Khai

Det här är en sareng

Ao Khai
Henke njuter av livet

Här nedan kommer bilder från den stora buddhan på toppen. Det var gott om tempelhundar på området som ni ser på bilderna.

Tro det eller ej, men innan jag blev så här kass som jag är i ryggen nu, då gick jag upp för alla trapporna som ni ser på bilden, tror det är 2-3 år sedan. Har för mig att det är ca 226 trappsteg och det är jobbigt att gå upp där oavsett man är vältränad eller inte. Tänk er själva, det är stekande hett i solen och du ska upp för alla trappor och det går ganska brant uppför.

Henke framför Buddha

Johanna framför Buddha

Tempelhundar som munkarna tar hand om (tror jag)


Hundarna
Bilderna nedan är från trappan upp till Aptemplet, som vi kallar det för, man kan antigen gå upp för trapporna annars kan man åka upp till templet med sitt fordon, men det är en jätte brant väg uppför. Det finns några apor på bilderna, svåra att se, men de syns om du tittar noga.År 2010 började de bygga lägenheter och några beachhouses vid ett ställe som då hette Glen Aisa. På den tiden gjorde man reklam för att Ingmar Stenmark, Börje Salming och Jan-Ove Wallner hade investerat i detta område och man använde det som försäljningsargument, men något hände och flera personer förlorade mycket pengar i samband med bygget. Nu står Glen Aisa öde med alla byggander och är som en enda stor spökstad. Det är verkligen synd, då platsen är fin och väldigt nära havet.

Spökstaden

Strandvägen och beachen precis mitt emot spökstaden.

Resorten Plumeria

Henke har hjälm, som man ska.

2 kommentarer:

 1. Tack för jättefina bilder. Har nu varit i Thailand 2 gånger. Vid Mae rampong beach eller hur det stavas. Varit i Rayong o Ban peh. Underbart! Blir nog fler gånger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym :-)
   Tack för din kommentar. Det tycker jag att du gör rätt i, det är en underbar plats i stora Thailand.
   Välkommen åter.
   //Stina

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.