Boka flyg och boka rätt

Välkommen år 2017


Vi började nyårdagen med att boka flygbiljetter till Thailand. Det är härligt att ha resan att se fram emot. När vi åker i sommar är det ju ett år sedan vi var hemma i Thailand. Alldeles för lång tid men ibland har man inget val.

Denna gången ska vi vara borta i ca 5,5 vecka, var av en vecka ska vi ev tillbringa i Vietnam igen eftersom vi fastnade för Vietnam. Vietnam är perfekt att åka till på sommaren.

Hur känns det för er idag? Hade ni en bra nyårsafton? Huvudvärk idag?

 Philips 43 tum Full HD

Vi tog det väldigt lugnt och firade nyårsafton hemma, men först gjorde vi några ärenden på förmiddagen eller rättade sagt, vi åkte och köpte en TV till sovrummet och en soundbar till TV:n i vardagsrummet. Om ni klickar på bilderna kommer ni till NetOnNet där vi köpte både TV och Soundbar.

 LG SH2


Först köpte vi en "billigare" variant av soundbar, men den var helt kass, så Joachim åkte och lämnade tillbaka den och valde en annan. Nu är vi nöjda.

Som sagt, vi var bara hemma. Vi lagade käk och åt denna vid fem-tiden, sen kollade vi på film och åt lite godis. Jag drack två glas vin och Joachim drack någon öl, det var allt. Vid 23-tiden la vi oss faktiskt i sängen, eftersom jag somnade i fåtöljen tidigare, och tittade på TV. Vid 12-slaget var rena världskriget här utanför och det höll på till ca ett på natten.

Jo vad gäller våra flygbiljetter gjorde jag ett misstag, allt blev egentligen rätt, förutom hemresan från Helsingfors till Göteborg, för av någon konstig anledning fick vi en väldigt lång väntetid i Helsingfors, vilket inte alls var meningen.

Nu måste vi vänta tills imorgon för att se om vi kan boka om biljetten på något sätt. Helt ärligt kan jag inte förstå hur det kunde bli så, då jag är helt säker på att den biljett jag valde inte hade så lång väntetid. Riktigt irriterande faktiskt och antagligen kostsamt om vi nu kan ändra det.

Vi får se hur det går. Känns liksom helt onödigt att behöva "sova" en natt i Helsingfors på hemvägen när det bara tar 1,25 att flyga från Helsingfors till Göteborg.

2 kommentarer:

 1. Nyss hemkomna från Koh Lanta så är det intressant att läsa om Vietnam, något vi varit sugna på men datum för flyg passade inte med våra jobb. Denna gång.
  Thailand är fint och mysigt, lättsamt och känns tryggt. Vietnam får nog bli nästa gång.
  Boende har vi funderat på om några år, har du något tips på var man kan vända sig?

  Kram och God Fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi åkte till Vietnam så bokade vi flyg från Bangkok - vi var i Thailand då - och vi bokade allt själva.
   Jag bokade flyg via reseguiden och innan vi bokade planerade vi vart vi skulle åka, vi kollade vart det var bäst väder i juli månad. Jag bokar ofta hotell via agoda och flyg via reseguiden.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.