Backpackerna - Krigsmuseum

Johanna och Henke har varit på flera utflykter i Vietnam.

De har tagit sig med flyg från Phu Quoc till Ho Chi Minh.

När de landade tog de en taxi, för det var mitt i natten och det blev ganska kostsamt. Det tog 5 timmar och de hade en mycket märklig taxichaufför. Han stannade på ett ställe så de kunde gå på toa och under tiden hade han sig för att sova och då fick Henke väcka honom och säga att de behövde åka vidare.... den resan kostade 2 200 000 VND.

När de skulle från hotellet till flygplatsen tog de buss i stället, vilket gick både fortare och var billigare. Kostade det bara 110 000 VND.
Men nu ska jag ta det i rätt ordning. I Ho Chi Minh träffade de några vänner som de hade träffat innan och som de hade bestämt med, så de gjorde sina utflykter med dem.

Först besökte de krigsmuseet i Ho Chi Minh. Det var väldigt intressant och lärorikt men samtidigt skrämmande att se allt som faktiskt hänt.

Ni kommer få se bilden av den nakna flickan som har fått sin kropp bränd av napalmbomben.


Bilden nedan


Hon är flickan som skriker ut sin smärta när napalmen fräter hennes rygg. Bilden av den nioåriga Kim Phuc fick den amerikanska opinionen att vakna och Vietnamkriget fick en vändpunkt.

Nioåriga Kim Phuc flyr napalmbombningen.

Hon var nio år den där dagen då bombplanen drog in över hennes lilla by Trang Bang. Byborna hade tagit skydd i pagoden då soldaterna larmade om planen som drog in över byn. De flydde ut på vägen och i samma ögonblick fälldes fyra napalmbomber.
- Mina syskon och kusiner var med mig på vägen, säger Kim Phuc.

Ni kan läsa hela artikeln här i DNFortsättning följer.....

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.