Resan till Vietnam - Del 1


Jag och min sambo älskar Thailand, men ibland reser vi till andra länder i Asien. När vi åkte ner till vårt hus i somras, skulle vi vara borta i nästan två månader och tänkte då passa på att åka ut ur Thailand för att få nya dagar.

Vi började med ca 12 dagar i Ban Phe där vi har vårt hus för att sedan ta oss vidare till Vietnam. Jag hade kollat på flera resmål innan vi bestämde oss, men vi fastande för Hoi An som ligger utanför Da Nang.

Vi åkte taxi från Ban Phe till Don Muangs flygplats i Bangkok, sen flög vi från Bangkok till Ho Chi Mhin. Sen tog vi ett anslutningsflyg från Ho Chi Mhin till Da Nang. 

Från Da Nang tog vi taxi till vårt hotell. Tyvärr var vi försenade, så den taxin vi hade bokat i förväg vi stå och vänta och vänta och vänta, men vi kom inte. Vi skulle landat klockan 00,25, men landade inte förrän kl 03,00.

Vi kunde inte ringa och förvarna att vi skulle bli sena eftersom vi inte fick någon information om att det skulle bli försenat. 

Vi flög med Viet Jet Air och nu i efterhand vet vi att de är kända för förseningar. Så ett tips, flyger ni med Viet Jet Air, se till att ha många timmars marginal för att minska risken att missa ev anslutningsflyg.


Detta är sängen på hotellet som vi bokade och jag kan lova att det var skönt att lägga sig i den efter flera timmars väntade, för att flyga i ca 1,25 timmar. Det var en enorm säng, man kunde lätta sova 3 vuxna alt två vuxna och 2 barn. Gott om plats alltså.

När vi var i Hoi An, vilket var i juli månad,hade vi en vecka med strålande sol och inte en droppe regn. Värmen var nog bland det varmaste jag upplevt på många år. 

Vi hade konstant ca 37-40 grader i skuggan. Ibland blev det väldigt jobbigt. De dagar de var extremt varmt, valde vi att bara gå ut och äta och sen ligga vid poolen i skuggan och slappa.


Fortsättning följer......

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.