Komplex ryggskada

2016-10-17 @ 18:50 

Besöket på Spine Center.

Idag var jag som sagt på Spine Center för undersökning. Läkaren kollade mina röntgen bilder grundligt och kollade även på bilderna från 2014 för att jämföra.
Läkaren såg att de försämring jag kände även syntes på bilderna. Enligt ryggspecialisten har jag en alldeles för komplex ryggskada, på flera nivåer utmed ryggraden och är speciellt lättare eftersom jag har psoriasisartrit, för att i dagsläget få en operation. 
Den nervinklämning som orssakar bensmärta, hälta och svårighet med gång, ligger på ett ställe där man helst undviker operation pga att kotan på den nivån kommer att sjunka ihop mer än den redan gjort. Om/när den sjunker ihop så långt att den inte kan sjunka mer, kan de ev operera mig, eftersom kotan inte kan sjuka ihop mer trots operation.
Det låter ganska hemskt egentligen att jag ska behöva vänta och även få ännu mer smärta och problem för att ev få hjälp, men det är så det ser ut just nu.
Nu skulle läkaren konsultera med sitt team, så vi får se. Det som är planerat är att jag ska få nervrotsblockad och kortisoninjektion i ryggen.
Om det lindrar smärtan smärtan och de inflammationer som troligen finns, kan man inte förutsäga, men det är värt att prova.
Jag har hört av andra att det gör ont, väldigt ont, även om just den smärtan är kortvarig - så jag får helst enkelt stå ut, om det kan hjälpa mig.
Behöver jag säga att jag är nervös inför denna behandling? Ska tillägga att jag inte kommer att sövas under behandlingen.
Tack för att ni läser. Kram

2 kommentarer:

 1. Krya! <3

  Svar: Ja det är kul :D Ja det är svårt detta med portaler.. jag vill med byta, men har ej bestämt mig helt än..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Kram
   Ps. Ja det är väl lite av en djungel.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.