Öppet svar på kommentar

Inspirera läsare?Japp, ytterligare en jobbdag är förbi. Dagarna går jättefort och speciellt när det är mycket på jobbet med alla olika projekt som jag håller på med. Det är jättekul. Älskar när det är mycket på jobbet, det har jag alltid gjort. Rulla tummarna kan jag göra hemma.

Jo jag fick en kommentar häromdagen som jag tänkte blogga om. Jag uppskattar alla kommentarer oavsett om de är positiva eller ett försök till konstruktiv kritik.
Kommentaren från Annika löd följande, orange text (allt är en och samma kommentar).....jag svarade på kommentaren både på min blogg och på kommentatorns blogg, men mitt svar på dennes blogg togs bort, varför kan man undra, då jag endast gav ett svar? Därför svarar jag öppet på denna kommentar.
Tråkigt och sorgligt att både din vardag och helg färgas av dina bekymmer med framför allt ryggen. Så har det varit sedan jag tagit del av din blogg.

Min vardags färgas av mina diagnoser eftersom det är en del av min vardag och det är JOBBIGT och mycket tråkigt, men det är så det är och så kommer det att vara. Jag vet inte hur länge du har följt min blogg och jag vet inte hur ofta du läser, men mina inlägg är väldigt varierande med blandat innehåll både från min vardag i Sverige och när jag är i Thailand.

Livet är inte bara positivt och lycka, livet består av svårigheter, sorg, lycka och glädje. Den som säger att den är positiv till allt 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan hela året....den far med osanning, enligt mig.

Om det känns bättre för dig att skriva om det, då det är så du känner det varje dag, dygnet runt, är det säkert bra för dig att berätta om din smärta.

Det här förstår jag inte riktigt men kan säga att JA, jag har ont, riktigt ont, i min rygg varje dag och dygnet runt. Jag har problem med delar av mina leder nästan jämt, men vissa dagar, veckor och månader är det mycket bättre.

Ja jag har min blogg delvis för att det är en slags terapi att skriva och för att jag gillar att skriva. Jag är ärlig och skriver om verkligheten. Jag förskönar inget och jag är jag.
För att jag ska bli inspirerad av en blogg vill jag läsa om positiva tankebanor, trots att den som skriver inte mår så bra av olika skäl.

Synd att du inte har läst mina inlägg som faktiskt har positiva inslag eller som du skriver, tankebanor. Du behöver inte bli eller som du uppenbarligen inte är, inspirerad.

Min blogg är till för mig i första hand och gillar man min blogg är det bara kul. Gillar man den inte då får man väl låta bli att läsa.
Men tänker man positivt öppnar sig en möjlighet att må lite bättre och det ger näring åt andra som kanske också därmed ändrar sitt tankesätt.

Om man bortser från mina kroppsliga besvär så är jag mycket positiv och sen är jag trots allt en väldigt positiv person. Jag har aldrig blivit anklagad för att vara negativ och de som känner mig vet att jag inte vill att någon ska tycka synd om mig.

Jag är en kämpe och håller mitt humör uppe, jag skrattar och är glad, trots mina bekymmer. Kanske det är så att det inte speglar sig i min blogg, men vad spelar det för roll? Om jag hade varit negativ och låtit allt detta styra mig, då hade jag lagt mig ner för längesedan och gett upp.

Att skriva om verkligheten är inte samma sak som att vara negativ. Inte enligt mig, men vi har kanske olika uppfattning där och så kan det vara.
Det är lätt att hamna i en nedåtgående spiral om man lever med smärta eller andra stora bekymmer i livet men det gör det inte lättare att leva om man bara fokuserar på det som är negativt.
Återigen - jag fokuserar inte på det som är negativt alls - jag skriver om min vardag - hur den ser ut, hur jag mår och vem jag är.
Tur att du har ett andra hem i Thailand att drömma dig bort till så skingras kanske dina tankar till något härligt positivt.
Jag har mycket mer än så, som är positivt och gör mig lycklig, än bara mitt hus i Thailand. Jag har mina barn, min sambo, min mamma och hennes man, min övriga familj, min konst, mitt jobb, och mina vänner i Sverige och Thailand.
Jag önskar dig allt gott Stina men kanske något att fundera över...Kram!Det tror jag säkert att du gör, men jag behöver inte fundera på detta, jag vet vem jag är och är en helt annan än du upplever när du läst min blogg mm.

Tack för din kommentar!

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.