Lördag och ledig

Asocial pga ryggsmärta och gångproblem

God förmiddag. Äntligen lördag som innebär sovmorgon, inga måsten och jag kan bara vara. Joachim ska jobba ett par timmar idag.

Igår var jag verkligen inte pigg. Kom hem från jobbet, efter en ganska påfrestande smärtsam dag, och la mig nästan direkt för att sova/vila middag. Helt slut. Hann knappt lägga mig i sängen innan jag däckade. Tog Methotrexate i torsdags och jag blir alltid så trött dagen efter, så igår blev det liksom kaka på kaka.

Vaknade när Joachim kom hem från jobbet vid 16,45. Vi lagade middag tillsammans och sen åt vi. Det blev stekt ryggbiff med potatiskroketter och kall sås samt sallad.
Sen blev det lite fredagsmys och film. Jag var inte pigg, trots att jag hade sovit tidigare, så jag däckade i fåtöljen redan vid 20,30.

Kul för Joachim? Näe, han är van så att säga. Jag måste vara den tråkigaste sambo som finns.

Jag har arbetat varje dag sen vi kom hem från semestern och det känns. Ibland undrar jag hur jag lyckas mäkta med att jobba alls. Många säger "kämpa på" - och det är precis det jag gör, varje dag och hela tiden. En del undrar hur jag orkar jobba överhuvudtaget.... och det kan man faktiskt undra.

Vet många som är sjukskrivna 100 %, som har liknande diagnoser som mig. Visst, det är skillnad på jobb och jobb, det är det. Men det är inget som säger att mitt jobb är enklare bara för att jag har ett kontorsjobb, för jag ska vara koncentrerad, åka till andra orter vid behov, vara alert och flexibel osv.

Det är inte alltid så lätt att koncentrera när smärtan tar över och när man är i behov av smärtstillande i form av morfinliknande läkemedel.

Tror jag har ett skov med, eftersom jag har stela fingrar, svullna armbågar och fotknölarna vid stortårna svullnar upp och igår morse hade högervristen svullnat.

Sen har jag börjat få smärta ner i vänster benet, detta är nytt, men antagligen beror det på de nya förändringarna som tillkommit i ryggen vid L3-L4.

Det är en nytillkommen progress av diskbuktning på vänster sida som i kombination med förtjockande ligamentum flava och intervertebralledsartros försnävar durasäcken till minst tvärarea ca 0,9 cm2 och som ger en vänstersidig recess-stenos.

Det som är mest jobbigt och smärtsamt är dessa stenoser jag har, de begränsar min gång. Jag orkar inte gå eller stå längre stunder. Om jag går längre sträckor än 50-200 meter blir jag otroligt trött från höfterna och ner i benen och det räcker liksom inte med att stanna upp och stå still eller sätta mig ner på en stol.
Jag behöver lägga mig ner, med en kudden under knäna. Jag kan inte kontrollera mina ben, speciellt inte höger ben. Min gång blir liksom släpande eftersom jag inte orkar lyfta på fötterna.Detta gör att jag blir asocial, för jag orkar helt enkelt inte vara aktiv, och det är så jäkla trist. Det här är verkligen inte någon livskvalité. Ibland önskar jag att jag hade en rullstol att ta till vid behov, så att jag slapp gå, eftersom det är så ansträngande.

Jag har färdtjänst som jag kan boka varje dag till och från jobbet, men jag kämpar med att gå till och från bussen de dagar jag känner att jag mäktar med, för jag vill känna mig "frisk".

Nu kanske det är många som tycker att det är idiotiskt att jag utsätter mig för sån påfrestning och det är det nog, men jag tror att jag blir "starkare" av det eller så blir det mitt fall? Vad vet jag? De dagar jag inte fixar att ta mig till bussen, då bokar jag så klart färdtjänst. Det gjorde jag igår.

Ja ja nog med "gnäll"....

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.