Göra avtryck för bländande leende

Äntligen helg och ledig från jobb och alla måsten. Nu har jag jobbat i tre veckor sen vi kom hem från Thailand. Det har gått bra, faktiskt, trots nätter med dålig sömn och dagar med stelhet och smärta i rygg, ben, höfter, fötter och armbågar.

Vissa dagar har jag behövt mer smärtstillande än andra. Vissa dagar har jag varit så trött att jag nästan somnat på kontoret på jobbet. Jag har flexat lite, ibland har jag börjat tidigt och ibland vid nio-tiden.


De gånger jag börjar tidigt åker jag med Joachim. Jag kan beställa färdtjänst, men gör det oftast när jag slutat, om jag känner att det skulle bli för jobbigt att åka buss. Åker faktiskt buss så ofta jag kan, men ibland orkar jag helt enkelt inte gå till bussen från kontoret och sen från busshållplatsen hem till lägenheten, det beror helt och hållet på dagsformen.

Jo jag var hos tandläkaren och gjorde avtryck för blekningsskenor till tänderna. Först hade tandsköterskan väldiga problem med att få plats med den första "mallen" med geggan i min överkäke, dels för att jag har svårt att öppna munnen tillräckligt mycket (efter min diskektomi) och dels för att jag är mindre i min käke än många andra.

Tandsköterskan bytte mall och den gick bra, men det var ganska svårt för henne att få loss den när geggan hade stelnat. Sen var det dags för underkäken och hon använde den mindre storleken här med, men hon tryckte ner den så hårt att det gjorde ont i käkbenet under tungan. Men vill man bli fin får man tydligen lida pin. Nu varade "smärtan" i ca 1-2 minuter så det var ju inte så farligt, men det är både svårt att andas och svälja med allt detta i munnen. Som tur är gör man det bara en gång......

Om två veckor ska skenorna vara klara och då ska de provas och sen får man sprutor med blekmedel som man lägger i skenorna och bleker sedan hemma tills man är nöjd med färgen.


Jag går hos privattandläkare så hos just dem kostar avtryck, skenorna och de första sprutorna totalt 2500 kr, det är en engångskostnad, sen när man vill bleka mer betalar man bara för blekmedlet och det är inte alls lika "dyrt".

4 kommentarer:

 1. Modigt av dig att bleka tänderna, jag är lite rädd för kemikalierna, vad de kan ställa till med i kroppen. Du har alltså gjort en operation av käkleden. Hade du stora problem med käkarna innan? Jag missade att beställa tid till käkkirurgen efter ett års väntetid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bleker endast för att jag ska sätta en ny krona på en skadad framtand, vill ju inte sätta dit en halvt missfärgad ny krona. Sen har jag slutat röka så det vore fräscht med vitare tänder, även om de fått tillbaka en del av sin lyster. Japp, jag har op. bort disken i vänster käkled pga av upphakningar och inflammationer i käkleden. Till slut, innan op. kunde jag inte äta eller öppna munnen alls för att det hakade upp sig hela tiden, kunde inte sova på nätterna pga av smärta och upphakningar. det lät som man knäckte en stor gren varje gång jag försökte öppna munnen och äta och det gjorde fruktansvärt ont. jag fick gå via mina tandläkare som skickade remiss till bettfysiologi som sen remitterade mig till käkkirurgen.

   Radera
 2. Hur länge ska det hålla sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska hålla ganska länge, men man får underhålla någon gång per år tror jag. Återkommer med svar om det när jag vet mer. Tack för din kommentar.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.