För exakt ett år sedan

Jag skrev ett inlägg på Facebook som var ärligt, det var exakt ett år sedan. Idag påmindes jag om det och tänkte att jag kunde dela med mig av det här.


Nu ska inte jag vara någon bitterfi**a men alla ni som är förkylda, har feber, kanske till och med brutit eller liknande. Jag förstår att ni har ont och det är fruktansvärt jobbigt, MEN allt det där är oftast övergående och ni blir friska. Jag har också feber och förkylningar osv och ja det är riktigt jobbigt.

Men tänk er att vara obotligt/kroniskt sjuk och behöva leva med ständig svår smärta, andra handikapp eller rent av vara döende. Det ÄR jobbigt på riktigt och det försvinner aldrig!!

Det tär fysiskt och psykiskt. Det är inte så att jag inte lider med er och vi alla behöver uppmuntras. Men vet ni, det går över!!

Helt ärligt, jag lever med en oro där jag aldrig vet om jag kommer kunna stå på mina ben imorgon pga min ryggsjukdom och reumatism. Jag får bromsmedicin för det reumatiska, men det betyder inte att jag aldrig har ont eller får inflammationer i senfästen och leder eller perioder med skov, för det får jag, men jag kan aldrig förutsäga när, hur ofta eller hur länge.

Min ryggsjukdom kan de inte göra något åt mer än ev. lindra med friläggning av nerver utmed ryggmärgskanalen. De vill inte steloperera mig för jag har för många trasiga diskar på raken, mer exakt 4 st i ländryggen och ca 6-7 i bröstryggen. 

Jag lever med smärta och värk varje dag och funktionshinder trots att man inte kan se det på mig varje dag.

Jag är en positiv och oftast glad människa och förbannat envis och många gånger intalar jag mig själv att jag är inbillningsfrisk. Men ibland tar allt det onda över och jag blir deppig och gråter. Ibland känns det som om människor inte riktigt förstår hur det faktiskt är.

Jag Tänker på när man skriver "krya på dig" japp jag gör allt för att krya på mig, men jag blir ju aldrig bättre, jag har bara bättre och mycket sämre dagar.
Som sagt jag är inte bitter på nåt sätt och jag förringar ingen annans ev sjukdom men tänk så här, den sjukdom som går över, det är en "bra" sjukdom för då är ni friska i grund och botten!!
Obs! Detta är inte riktat till någon speciell person, jag behövde bara "skrika" ut detta. 

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.