One Night In Bangkok


Hej från Sverige, nu är vi hemma i ett blött, rått och kallt Sverige.

Vi landande i torsdagsmorgon klockan 09,41. Flygresan gick bra. Vi flög med Lufthansa och en jumbojet från Bangkok. Det var det största flygplan vi någonsin flugit.

En sak som jag har insett är att för varje flygresa vi gör, desto mer harig blir jag, borde det inte vara tvärtom egentligen?


Jag gillar verkligen inte start och landning och turbulens ska vi inte snacka om, jag tror alltid vår sista stund är kommen. Så om man tänker på det, är Thailand helt fel land för mig, egentligen, trots att jag verkligen älskar mitt Thailand. Hoppas jag kan bota min flygrädsla någon gång.

Vad gäller ryggen så går det ganska bra att flyga, det enda som är jobbigt med den biten är att jag får väldigt svullna underben (har kompressionsstrumpor) och sen gör högerbenet väldigt ont, men jag biter ihop, även om det är jobbigt, men samtidigt är det ju värt det på ett sätt.

Jag utanför Central World
Central World
Gatan utanför Central World
Jaja nog om det. Innan vi flög hem till Sverige så åkte vi till Bangkok en natt och sov på hotell. Vi bodde väldigt nära MBK, Siam Center och Discovery.
Hotellet vi bodde på var okej, men inte mer än så tyvärr, med tanke på vad vi betalade.

Utsikten från vårt hotell HAPPY 3
Vi åkte till Bangkok på tisdagen och var framme vid 12-tiden och kunde checka in direkt. När vi hade varit på rummet och lämnat av våra grejer gick vi MBK och Siam Center som bara låg några 100-meter därifrån.

Vårt hotellrum

Poolen på hotellet, tyvärr under tak
Vi hittade inte något speciellt faktiskt, trots att det var billigt och fanns massor med grejer att köpa. Vi var i köpcentret i några timmar och sen gick vi tillbaka till hotellet för att duscha.
Utsikt från gångvägen/bron över till MBK Köpcenter

Bussarna inne i Bangkok centrum
De bygger fler gånger över vägarna
Ingången till SiamCenter
Vi gick sedan iväg för att ta massage, jag tog fotmassage och fotskrubb och Joachim tog oljemassage. När vi var klara gick vi till Siam@Siam Design Hotell för att käka middag.
Lamporna på taket på Siam@Siam
Detta hotell har en BBQ restaurang på taket, på 26-27:e våningen, men tyvärr var inte den öppen eftersom det regnade lite. Vi gick istället in i själva restaurangen där man satt inne i en luftkonditionerad glasterrass.
Takterrassen på Siam@Siam
Tyvärr blev vi väldigt besvikna, fin restaurang med utsikt över Bangkok, men mat som var svindyr och inte alls god.

Jag tog en tonfisksallad (fick rå tonfisk) och Joachim tog stek (fläskkött) med sallad, han fick inte ens potatis eller något till (liten portion), till maten tog jag en cocktail och vatten och Joachim tog en öl och vatten. Notan slutade på 2500 bath, helt sjukt. Normalt hade detta kostat ca max 500 bath, om ens det, på en vanlig restaurang och sen hade maten definitivt varit god.

Nåja, vi åt upp, eller inte jag, jag kunde inte äta allt, och sen gick vi upp på takterrassen för att kolla på utsikten.
Utsikt över Bangkok
När vi hade gjort det åkte vi ner till lobbyn och satte oss ute för att ta varsin öl och Joachim var fortfarande hungrig så han tog en hamburgare. Sen gick vi och la oss.
Tuk-Tuk
Dagen efter käkade vi frukost och tog oss ner till kanalen som låg strax bakom vårt hotell.
Kanalbåt

Kanalen
Jag på gångvägen vid kanalen till piren
Joachim
I den kanal kan man åka båt till en annan statsdel i Bangkok där det finns fler köpcentrum, vilket vi gjorde. Man kan alltså gå, åka skytrain, tuk-tuk, taxi, buss eller kanalbåt. Kanalbåten kostade 18 bath för 2 personer :-)

video

Vi gick av vid Hua Chang Pier och gick sedan till Central World Shoppingcenter och efter det gick vi till Big C Supercenter som låg på mittemot.Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.