Laga laga, fixa fixa

Alltid finns det något att laga

Då har det gått några dagar igen sen jag skrev och vad har hänt sen sist?Jo vi har haft hantverkare här i dagarna tre och som har fixat en läcka i en taknock.

Här är de på gång
Material :-)

Nästan klart, det ligger en gummigrej hela vägen och sen har de lagt cement

Takpannor och målning klart
De fick även göra om locket till septiktanken då den inte satt bra, utan åkte ner i hålet, inte bra, någon kunde ju bryta foten om den hamnade där i, gör om och gör rätt liksom.
Hackat upp plattorna

Gjutit och gjort nytt hål, bättre!
Klart och snyggt blev det, bättre än första gången.
Under dessa dagar har vi hunnit med att bada i poolen.

Grönområdet vid vår gemensamma områdespool

Joachim slappar efter hårt arbete på taket

Jo vi har även gjort rent på taket ovanför vårt sovrum, vi latar oss inte hela tiden :-). Vi passade på, då vi ändå var hemma, eller rättade sagt Joachim gjorde rent på taket och jag grejade med blommorna och var hantlangare.
Vårt hus är det till vänster

Joachim sopar och gör rent, sen målade han vindskivorna med
Ni ser röret som går ut från taket, det är till för regnvatten som samlas på taket och som måste komma ut, därför är det viktigt att man ser till att det inte är igenpluggat av smuts mm.

I torsdags mötte vi upp Ning och hennes döttrar, det gjorde vi på Friendlys hos Mem och Got. Ning jobbar nästan varje dag, men detta var hennes lediga dag och då ville hon träffa oss. Vi åt och drack gott och hade jättetrevligt.
Ning och jag
Joachim och Got skålar
Igår var vi på stranden i ca 3,5 timme, sen hem och slappa lite. Efter någon timme var det dags för dusch och bege oss i väg till ett för oss helt nytt ställe som heter Coconut Resort och som ligger mellan Mae Ramphueng Beach och Sukhumvit. Vägen dit är okej att köra men man måste korsa Sukhumvit, vilket man ska göra väldigt försiktigt. Vägen efter Sukhumvit var inte jättebra, ganska mycket hålor på vägen.

Väl framme på Coconut satte vi oss i en Sala och åt middag. Först tog jag in en soppa med biffkött och jag bad att det inte skulle vara starkt kryddat.... jag säger bara Pet mak mak mak. Jösses hittade nästan 20 olika sorters "chili" och bland annat de små röda chilisarna. Det gick tyvärr inte att äta.

Här är soppan, alla chilis ligger på botten.
Resten av maten som vi hade beställt gick att äta då det var lagom kryddat och supergott.
Denna fruktsallad var supergod
Utsikten vid restaurangen på Coconut Resort

Så fint

Utsikt från bryggan vid restaurangen
Efter att vi hade varit på Coconut, passade vi på att åka till Puk och Pechs hus, vi har aldrig varit där tidigare. Vi användes oss av Google maps som GPS och det fungerade klockrent. Tyvärr var inte Pech hemma eftersom han jobbar natt hela augustimånad, men vi träffade Puk. Hon var jätteglad över att vi tagit oss tid att åka till henne. Jag fick jättesöta glasunderlägg som hon hade virkat.

Jaha nu är det bara idag, måndag och tisdag och typ till klockan 18,00 på onsdag, sen är det åter dags att åka hem till Sverige.
Just nu regnar det, så vi får se vad vi hittar på. Men efter regn kommer solsken, eller hur?

2 kommentarer:

 1. Ja nog finns det alltid saker att göra när man har hus. Ingen risk att man blir sysslolös ;-) Har ni kommit hem till Sverige nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Ja det gör ju alltid det. Tyvärr känns det lite extra jobbigt när man inte bor året om i huset än, eftersom det alltid känns som om allt kommer när man är där på semester.
   Japp vi kom hem i torsdags. Tack för din kommentar,

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.