Tiden går fort när man har det bra

Hej från BanPhe!

Nu är det snart en vecka sen jag skrev något sist. Sitter inne och skriver, det började regna, men verkar bli uppehåll. Kaffet puttrar i perkolatorn och Joachim sover fortfarande. Han är lite "öm" på kroppen efter gårdagens beachstund. Trots att vi är bruna måste vi vara försiktig med solen för den är så otroligt stark här. Thailand ligger ju bara 15 grader norr från ekvatorn, vilket gör det hela lite mer spännande.
Thailand ligger enbart 15 grader norr om ekvatorn och har som sagt var ett väldigt tropiskt klimat med temperaturer från 19 – 38 grader året om, beroende på vart i landet man befinner sig. Monsunregn förekommer i landet, men främst mellan maj och juli, i november och december råder det ett något kyligare och torrare klimat.
Jo i måndags åkte vi till Koh Samet och sov över en natt. Det var jättemysigt. Vi bodde på Lima Bella Hotell. Ganska "dyrt" för att vara i Thailand och med den standaren, men rummet var fräscht och det fanns pool och det var inte allt för långt från stranden. Frukosten på hotellet var lite si så där.

Det är inte speciellt långt för oss att ta oss till Koh Samet. Vi åker bara in till Ban Phe, det är ca 5 km, sen tar vi en slowboat ut till Koh Samet från någon av pirarna inne i Ban Phe. Denna gången betalade vi 100 bath per person för färjan och sen 20 bath för att komma in på Koh Samet som är en Nationalpark.

Här är bilder från Koh Samet


2 kommentarer:

  1. De verkar ha tagit bort den höga avgiften på c.a 200 baht som man i alla fall tidigare fick betala. För några veckor sedan var jag också på Koh Samet och då var det ingen som bad mig betala något utöver färjebiljetten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog så kanske, förra året i februari, då åkte jag och en väninna och vi betalade totalt 70 bath per person när vi åkte över en natt. Tack för din kommentar

      Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.