Mangroveträsk, stränder och handgjorda korgar

Oj vad vi har gjort mycket denna veckan, förutom att vi varit på Koh Samet.

Vi åkte in till Rayong med bokad taxi och shoppade lite, Joachim köpte sig en Mudmaster Casio klocka på Laemthong som numera heter Passione.

Vi åt mat på Fuji Restaurang på Central Plaza Rayong, där vi även mötte upp vår vän Boy som körde oss hem sen, han är så snäll, tack Boy. Kolla vilka härliga lampor de satt upp i taket på restaurangen. Jättesnyggt.

Det finns ett Mangroveträsk/skog mot Klaeng, ligger på samma ställe som HTMS Prasae fartyget.

 Karta

Detta träsk är planerat och de har gjort bryggor hela vägen så att man kan gå ca 2,5 km, men vi gick inte långt pga av regn.


Vi har varit på stranden varannan dag pga regn. När det regnar mycket är det som om himlen öppnar sig och någon häller ut hinkvis med vatten varje sekund. Men när det inte regnar ser det så här underbart ut.Just det, äntligen hittade vi till stället där de gör handgjorda korgar . Hittade sex stycken söta små korgar som vi köpte köpte.

Jag kan inte fatta hur billigt det egentligen var, vi betalade 300 bath, vilket är ca 75 kr. Helt seriöst, 75 kr för handgjort konstverk.

Denna korgtillverkning ligger på vägen mot aptemplet, på höger sidan precis när man kör in på vägen mot templet.


Vi har åkt motorbike i ösregn som sagt, i linne och shorts, vilket kan bli lite kallt eftersom temperaturen sjunker till ca 26 grader. Ja jag vet, 26 grader är inte kallt, men när man är genomblöt och åker i ca 40-50 km/h blir det lite kyligt, men så fort man stannar, känner man den tropiska värmen och man blir varm ingen, trots att man är genomblöt :-)

Joachim har tagit massage flera gånger, vilket han behöver. Jag fixar inte oljemassage eller thaimassage, varken för lederna och definitivt inte ryggen, så jag nöjer mig med fotmassage alt. fotskrubb, vilket är superskönt.

Så här kan man ligga och glassa i solen :-) varmt är det kan jag lova, så man behöver massor med vätska av alla olika slag :-)


Här på detta ställe, vet ej namnet, åt vi innan vi åkte till Mangroveträsket, de kunde knappt ingen ord engelska, men vi lyckades göra oss förstådda till slut.


I lördags var vi middag med våra vänner Faii, Ake, Cheez. Boy skulle också varit med, även Puk och Pech, men tyvärr blev det inte så.
Sist men inte minst, en rolig skylt från toaletten på restaurangen i Rayong.

2 kommentarer:

 1. Ha ha vilken skylt på toaletten!!
  Vilka fina korgar till otroligt pris.
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur, här kan man se många roliga skyltar.
   Ja verkligen.
   Kram och tack för kommentaren.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.