Redan gått 4 dagar

Nu har det gått 4 dagar sedan vi landade och man kan säga att det har hänt massor på dessa 4 dagar. Dessa dagar har bestått av positiva och negativa saker som sagt.

I lördags var vi och badade och åt på ett ställe som heter Mezetto i Laem Mae PhimIgår var vi på Coca-Cola Beach och solade, badade och käkade. När vi badade i havet kände jag att jag hade något runt handleden som jag liksom viftade bort eftersom det stack till. Jag fick manettråd runt handleden.

När fiskebåtarna åker ut, kommer maneterna in i båtmotorerna, som klipper av trådar från maneten. Trots att de är avklippta kan de göra riktigt ont. Nu hade jag tur att det inte blev så mycket, men det sved rejält. Fick hjälp av personalen på beachen så allt löste sig till slut. Nu har jag inte ont längre.


Idag åkte vi och drack iskaffe på ett ställe som heter Bike n Bite. De har supergott iskaffe. Det svalkar gott i värmen.


Här är en bild på Tassen som brukar komma till oss när vi är hemma i huset. Hon är så söt.

Jo jag vann ju en Facebooktävling på en restaurang i Ban Phe och det innebär att vi har hela 5000 bath att äta för. Det är mycket pengar i Thailand. Normalt äter vi mest thaimat, men eftersom vi har gratismat, kan man lyxa till det lite extra. Joachim åt detta som är på bild. Jag tog faktiskt en pizza idag.


Just det, vi hade kontroll och besprutning av huset idag gällande termitangrepp och det ska nog lösa sig till slut, även om det är jobbigt just nu. De ska kolla över allt 3 gånger till innan vi åker hem, sen blir det en gång i månaden efter det, eller oftare om det mot förmodan skulle behövas. Ett tips till alla er som har hus i tropikländer, se till att ha riktig kontroll av huset, förebygg alltid och ta hjälp av professionella.

Klockan är halv tre på natten och jag kan inte sova. Joachim sussar gott. Jag ska också försöka sova strax och hoppas det fungerar.

2 kommentarer:

 1. Vi har pestcontrol/besprutning 1 gång i månade inne och ute.
  Har inget förråd.
  Hoppas det löser sig för er.
  Termiter är inte kul.
  Inte maneter heller.
  Det har vi tyvärr en hel del av i Huay Yang, speciellt när det blåser mycket.
  Ha det så bra i värmen.
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rayong Distriktet är det termit tätaste området i hela Thailand, så tyvärr är det inte ovanligt. Men som sagt, vi ska nog få ordning på detta. INgen fara med min arm, den är bra nu. Kram

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.