Magnetkameraundersökning

I tisdags den 31 maj gjorde jag magnetkameraundersökning av både ländrygg och vänster axel. På onsdag nästa vecka ska kirurgen ringa mig och om svaret.

Jag har redan varit på röntgen och fått mina (fick köpa) bilder och även utlåtandet, men jag förstår ju inte allt, även om jag kan googla på en del.
Nästa vecka får jag veta om de kan hjälpa mg att minska smärtan i ryggen och axeln vet jag inte vad de gör med för enligt MR visade det inget, trots smärta och inskränkt rörlighet, mer än vanligt.

När jag gjorde MR-undersökningen fick jag panikångest, det har ALDRIG hänt innan och då har jag ändå gjort det ca 5 ggr innan. Vet inte om det var för att det blev varmt, jag hade legat i röret i ca 50 min, armen/axeln smärtade och domnade bort och ryggen smärtade. När det var 7 minuter kvar var jag tvungen att komma ut. Kunde knappt andas och jag grät, men när jag hade hämtat mig och fått lite vatten, så kunde vi göra klart.

Jo jag hämtade ju ut mina röntgensvar och som jag misstänkte, det hade blivit sämre i ryggen och här är en kopia på utlåtandet. Som det står, för jämförelse finns MR från 2014 och det kan ni läsa under min flik Diagnosen


Märg Signalförändring MoDic typ 2 är en aning specifikt faktiskt.
Jag hittade denna text på en annan sida

Studier har visat att patienter med MoDiC förändringar är ganska annorlunda från andra patienter, med normal ryggsmärta, 75 -80% av patienter som lider av MoDiC förändringar har konstant smärta, vilket innebär att de inte någonsin har en smärtfri ögonblick dag eller natt.  
Det kan finnas variationer i intensiteten, men ingen paus från smärtan. 75% av patienterna lider också av smärta under natten, och många vaknar under natten eftersom det är smärtsamt att vända sig i sängen .
Det är svårt att behandla patienter med MoDiC-förändringar. Behandling som normalt botar eller hjälpa patienter med normal ryggont har ingen effekt på MoDiC-förändringar eller smärta från MoDiC-förändringar.  
Den rekommenderade behandlingen för långvarig smärta i nedre delen av ryggen är övningar, normalt understödda av instruktionen för en kvalificerad och certifierad Athletic terapeut CAT (C) eller sjukgymnast som följs av muskelstärkande och konditionsträning.  
Denna behandling hjälper de allra flesta normala rygg smärtpatienter, men studier har visat att patienter med MoDiC-förändringar visade mycket högre smärtpoäng, än patienter med normal ryggont, och viktigast att deras smärta ökar med träning. 
I Modic typ 2 ändringar, sker det förändringar i benmärgen, med fet ersättning av tidigare rött, cellulär benmärg normalt sett där. Med Modic typ 2 förändrar märgen och ersätts med visceralt fett, samma typ av fett vi har på våra höfter och magar.  

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.