Äntligen semester eller inte?

Hej, hoppas ni har haft en underbar midsommar?
Vår midsommar kunde inte börjat sämre tyvärr.

Vi landade igår på Bangkoks flygplats och var framme vid vårt hus ca 12, 30 lokal tid.

Innan vi skulle åka hem hit, visste vi ju att det ev hade uppstått en vattenläcka och troligtvis är vattenläckan under vårt nya fina terrassgolv. Tyvärr händer sånt här och med det är ju typiskt att det händer precis nu när vi har fått nytt golv.

Förr när man byggde hus, lade man alla rör inne i väggar och under golv, vilket är idiotiskt. Det fungerar så länge det fungerar, men rätt som det är går det sönder, tyvärr. Inte nog med det.

Sen skulle Joachim gå in i förrådet och ta fram vår hjälmar, då han upptäckte att det kryllade av termiter i ett skåp i förrådet. Skåpet var sönder i botten och allt som var i skåpet fick slängas, för det kryllade av termiter.

Vi hade även ett skåp med handdukar och sängkläder. Samma där, bara att kasta allt, för att eliminera termiterna direkt.

De tar sig gärna in i hus där det finns trämöbler bland annat, när det regnar mycket, för att fly från vattnet som tränger ner i jorden. De gillar också tomma hus.

Det ska komma hit någon och kolla i helgen eller direkt i början på veckan. Vi har ju sprutat mot termiter, men tyvärr har vi nog missat förrådet.

Vi städade igår efter att vi kastat allt som var angripet och idag ser vi inga termiter. Vi har köpt medel från affären och sprutat så länge där vi tror de kommit upp, så den värsta delen är borta och idag ser vi inga.


Tyvärr måste vi köpa nya sängkläder, handdukar och örngott framöver och vi får ha allt i plastlådor i stället, bäst så tror jag.

Ja detta var vår midsommar. Nu kan det väl bara bli bättre hoppas vi. För igår var verkligen ingen rolig dag och definitivt ingen bra start på semestern.

2 kommentarer:

 1. Nej men hualigen så tråkigt, så maktlös man blir, men ni verkar ju fått det under kontroll nu, men tråkiga utgifter =(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mycket tråkigt. Tyvärr var det lite mer än vi trodde och de små kräken gömmer sig väl och äter upp allt de kommer åt om man inte dödar dem.
   Men idag har vi haft pestcontrol här och fått hela huset undersökt och sen sprutat överallt så detta ska nog bli bra till slut.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.