Torrt som i en öken

....det är fortfarande tomt

Ja som ni märker är det torrare än en öken här. Inga sprudlande inlägg från mig inte. Varför? Tja den enkla anledningen är att jag inte är i form även om det är bättre än för ca 1 vecka sen.

Vi är mitt uppe i en förberedelse för flytt med och det är så jobbigt för mig när jag är så begränsad. Jag kan endast göra små saker lite då och då. Tur i oturen är väl ändå att jag sjukskriven, jag kan vila/sova så mycket jag behöver på dagarna. För på nätterna sover jag inte. Vaknar varje gång jag ska vända på mig, biter ihop mina tänder av att jag spänner mig och har ont i nacke, knät, axeln, armbågarna och ryggen. 

Har bett min reumatologläkaren om sömnpiller av något slag, för det här fungerar inte.

Min axel smärtar och det blir inte bättre. Kan inte ens använda kniv och gaffel när jag äter vid bordet för axeln gillar inte det läget. Jag kan inte höja armen och öppna tex ett skåp med vänsterarmen. jag kan knappt skriva detta inlägg så det blir pekfingervalsen med höger handen.

Ryggen är inte fullt så smärtsam som den var för ca 2 veckor sen. Missförstå mig rätt här, jag är inte smärtfri på något sätt, har bara mindre smärta. Mitt högerknä gör ont hela tiden men mest om jag går eller ska vända mig i sängen. Frågan är om det beror på mina spinala stenoser, jag tror det. Läste någonstans om att man ofta har knäsmärta pga spinalstenos.

Härom dagen försökte jag gå en promenad, 600 meter fixade jag, men inte utan kryckan och utan att jag gick som om jag vore helt stel i hela kroppen. Efter denna promenad på 600 meter var jag tvungen att sova i 1½ timme för att det var så påfrestande.

Igår hade jag tid hos fysioterapeut för undersökning av mina smärtsamma armbågar, men tiden avbokades för att hen var sjuk. Nu väntar jag på ny tid.

Kontaktade ortopedmottagningen igår ang min remiss och jag fick svar att jag ska få tid i maj och att kallelse är utskickad. Remissen gäller både axel och ryggbesvären.

På fredag nästa vecka flyttar vi. Vi har så klart bokat flytthjälp med flyttfirma. Det är inte rimligt att Joachim ska bära allt själv. Jag kan göra små enkla saker men i etapper. Jag kan inte göra något som kräver att jag lyfter, böjer eller behöver gå någon längre sträcka, det går inte. Vi har även bett om hjälp för flyttstäda och även hjälp för att packa upp i nya lägenheten.

Jag antar att ni förstår att jag känner mig som ett hopplöst fall. Fasen jag fixar ju inte ens att stå eller sitta och laga mat längre stunder, så nu för tiden blir det mat med enkla medel. Tur vi kör 5:2 måndagar och torsdagar. Joachim har gått ner 8 kg och jag står fortfarande kvar och stampar på min 60-61 kg. Tröttsamt. Vill komma under 60 kg någon gång. Hur lätt är det när man inte kan köra tex cardio? 

Ja ni hör ju själva vilka jäkla tråkiga inlägg det blir från mig.

Positivt är dock att vi ska åka till Thailand även om jag har en viss oro för den kommande flygresan. Men i värsta fall får Joachim köra mig i rullstol till och från gaterna och jag får väl preparera mig med morfin innan flygresan. För morfinet kan jag inte ta med mig då det är narkotika klassat

För att få ta med sig såna här mediciner måste man ha något intyg från Thailändska ambassaden och det verkar så himla krångligt och tänk om något går fel?


Så här står det på Thailändska ambassadens sida:

Supplementary information to form IC-1 
1. The following documents should be submitted together to : 
1.1 Application form (Form IC-1) 
1.2 The medical prescription by the patient’s doctor who provided medical treatment indicated :-  the name and address of the patient,  the identified medical condition,  the name of the medications and the reason that those medications were prescribed for the patient's treatment,  the posology and total amount of medications prescribed,  the name, address and licence number of the prescribing physician. 
1.3 Certificate issued by the competent authority of the country of departure to confirm the patient’s legal authority to carry medications for personal use. 
2. Two weeks is necessary to process the application. In case of urgency, please send by fax or E-mail the application form (1.1) with medical prescription 
(1.2) and the certificate 
(1.3) at least two weeks before your arrival in Thailand. 
[The original documents must still be sent by air mail] 
3. Examples of narcotic drugs which are controlled under the Single Convention on Narcotic Drugs 
(1961): controlled under 1961 Convention : Codeine, Dextropropoxyphene, Dihydrocodeine, Fentanyl, Hydrocodone, Hydromorphone, Methadone, Morphine, Oxycodone, Pethidine.

2 kommentarer:

 1. Stackars Stina jag lider med dig men jag är glad över att du försöker gå ut och gå i vart fall för det stärker både kropp och själ. Det viktigaste är att inte ge upp utan att försöka se ljuset i tunneln och det är ju Thailand. Varmt och skönt för leder och muskler och du mår säkert även mycket bättre psykiskt. En STOR VARM kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika.
   Tack för din kommentar. Som jag tidigare skrivit, jag ger aldrig upp men det är klart man blir påverkad psykiskt av att ha ont hela tiden, det vore konstigt annars. Sen om jag får säga det själv så är jag en mycket tapper person som klarar väldigt mycket smärta, men även jag hamnar under vattenytan ibland. Kram
   Ps. jag har flyttat min blogg och det vore ju kul om du fortsatte och läsa där samt kommenterade.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.