Vet du din blodgrupp?


Allt är åt helvete!

Jag har inte fixat 100-dagars utmaningen (den utan socker) eller det går inget bra alls. Allt är så jäkla svårt sen jag slutade röka. Visst det är ingen ursäkt, eller jo det är det! Jag vill stoppa nåt i munnen hela tiden, trots nikotintuggummi, e-cigg och vanliga tuggummi. Ett stort enda S U C K.

Sen min käkoperation skall jag egentligen INTE tugga tuggummi. Inte heller låter det fräsch, även om jag försöker tugga tyst. De där nikotintuggummina låter som gummi efter ett tag, hur fasen döljer man det liksom?

Inte fixar jag att inte äta onyttiga kolhydrater. Heller..... skit också. 

Är så jäkla less på mig själv. Vågen går bara uppåt och jag "får" inte gå upp, jag måste gå ner.

Typiskt nog när jag väl kom igång med träning och stavgången så fuckar ryggen upp och axeln gör mer ont än innan osv osv.

Imorgon ska jag försöka mig på en faste dag. Behöver krympa magsäcken. Märker ju att jag äter mer än innan. Jag ska prova att göra min rehabträning med, får se hur det går.

Visst man kan tycka att ca 4 kg - 4,5 kg inte är så mycket i viktuppgång. 
Men det är det. I alla fall på mig, Enligt BMI, väger jag (nu) 10 kg för mycket. 
Från att ha gått ner från 75 kg till 60,5 kg för att gå upp till 64,5 kg, är det mycket och jobbigt. Jag mår psykiskt dåligt över det.

Läste ett intressant inlägg hos 0623 om det här med att äta efter blodgrupp. Kanske något man borde tänka på? Vet du din blodgrupp?
Min blodgrupp  är B-Rh, men om det är B-Rh negativ eller positiv kommer jag inte ihåg.

Blod har delats upp i följande grupper
Till detta kommer Rh-faktorn som ger mer information om de protein som finns på blodkroppens yta. För Rh positiv så anges ett plus bredvid blodtypen och för Rh negativ så anger man istället ett minus.

Blodgrupperna fördelar sig så här i Sverige:
A RhD+37 %
O RhD+32 %
B RhD+10 %
A RhD-7 %
O RhD-6 %
AB RhD+5 %
B RhD-2 %
AB RhD-1 %

Rh blodgruppsystemet kan vara det mest komplexa som finns av alla
blodgruppsystem, i varje fall om man ser på det hela rent genetiskt. Detta eftersom systemet inkluderar omkring 40 olika antigener som finns på de röda blodkropparnas yta. Systemet fick sitt namn efter rhesusapor som man använde för forskningen. Det man utröner med Rh systemet är om man har rhesusfaktorn eller inte. Har man den så är man positiv och har man den inte så är man negativ. Rh positiv kan ta emot blod både av Rh plus och av Rh minus, men Rh negativ kan bara få blod av Rh minus.


Källa: http://ulrikadavidsson.se/wp-content/uploads/2012/01/Blodgrupp_1.jpg
Tja nu vet vad jag ska och inte ska äta, tyvärr är det mycket av det jag ska undvika, precis det jag älskar att äta. Haha!

Källa blodgrupper: http://blodgrupper.se/ och https://geblod.nu/fakta/
Källa Rh-systemet: http://blodgrupper.se/rh-systemet/

2 kommentarer:

 1. Vad är det för e-cigg du använder? Jag googlade just runt lite för att se om andra lyckats sluta röka med e-cigg, som jag gjorde, och det verkar som att jag inte är ensam. Har du testat att börja med e-cigg som innehåller nikotin och sedan sakta men säkert trappa ned på nikotinstyrkan? Själv använde jag xsmoke som inte var så avancerade heller. Pröva det med att trappa ned, lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra! Tack för din kommentar.
   Jag har e-cigg och har haft juice med nikotin på 12mg men är nu nere i 6mg nikotin och ibland använder jag den med 0mg nikotin och tycker det fungerar bra. Tack så mycket.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.