Konst (iga) tavlor och frön

Måla en tavla ger positiv energi

Måndag och jag har varit R Ö K F R I i en vecka. Hur går det då? JO tack som frågar, det går bra, M E N sen i lördags har jag varit S J U K T röksugen......och jag röker ändå inte. 

Ryggen känns stabilare men inte fullt så bra att jag skulle fixa att jobba mina 4 timmar än, men snart hoppas jag...kanske tidigare än sjukskrivningen går ut.. men som sagt, ska skynda långsamt.

När jag orkar och kan, försöker jag aktivera mig med att måla, vilket jag älskar, men det är påfrestande för ben, ryggen och händerna....och det är trist, men jag målar lite då och då ändå. 

När jag är hemma kan jag ju bara lägga i från mig allt och lägga mig ner när jag behöver, vilket är ganska ofta och flera gånger om dagen, det går ju inte på jobbet.

Jag äter fortfarande morfinpreparat men jag behöver inte alls lika stora mängder, tack för det!

Här är min senaste tavla som först blev skit som jag målade över och gjorde om och då blev det så här.


Jo jag beställde ju chiafrön eftersom det är såna omtalade frön och ska vara så himla bra och nyttiga.
Har testat min första chiapudding och använde vanlig mjölk eftersom det var det enda jag hade hemma.
Själva fröna smakar inget alls, så gott kan jag ju inte påstå att det är, men är det nyttigt då?

Vad betyder då ordet chia? Jo det betyder styrka. Chiafröna kommer från Mexiko och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. Den uppmärksammade stammen "Tarahumara" som lever i norra Mexiko anses vara världens bästa långdistanslöpare och för dem är chiafröna deras basföda.
Chiafrön är rika på Omega-3, ALA (alpha-liniolic-acid), fiber och protein. De innehåller dessutom en hel del mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium.

2 kommentarer:

  1. Så fin tavla och starkt jobbat att stå emot röksuget!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket. Ja jag jobbar på med att inte röka. Men visst jag har ju erättning i form av nicotinsugtabletter och e-cigg.

      Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.