Måste gå ner mer i vikt inför bedömningen!

Superblodmåne

Först och främst, såg ni månförmörkelsen och superblodmånen i natt? Det gjorde jag men det var inte planerat. Jag vaknade ca 03,10 av ryggsmärtor och magkatarr och stapplade upp för att ta en Omeprazol och morfinpreparat. Gick på toa och stapplade sedan tillbaka till sängen, men jag kunde inte somna, dels för att jag inte hittade något bekvämt sätt att ligga på, för hur jag än låg så gjorde det ont och magen sved.

Jag var tvungen att gå upp och äta något och på väg till köket, titta jag ut genom vardagsrumsfönstret och såg den stora stora månen, som förövrigt sken väldigt starkt men som höll på att bli förmörkad. Vaken som jag var, fotade jag månen... men utan en kamera med riktigt bra objektiv blir inte bilderna så bra som jag önskar, men här är en av mina bilder på superblodmånen.Jo jag har fått kallelse nu till bedömning för bröstförminskning, i slutet på oktober ska jag till Sahlgrenska. Det finns dock två stora OBS! 

Jag måste gå ner mer i vikt, dvs ha ett BMI på max 25 och mitt nuvarande BMI ligger på 27,1. 
Nästa OBS är att jag måste sluta röka, vilket i och för sig är bra och tanken var ju att jag skulle sluta röka när jag nått min målvikt, vilket jag inte gjort än tyvärr. 
Fast å andra sidan finns det egentligen ingen anledning till att skjuta på lidandet......

Fast nu måste jag göra båda sakerna samtidigt, vilket kommer att bli kämpigt. 

Vi alla som rökar, som försökt sluta eller har slutat, vet ju att man faktiskt går upp i vikt när man slutar och det behöver verkligen inte bero på att man äter mer.

Jag har ca 4 veckor på mig att gå ner till ca 55 kg.....det är alltså (med nuvarande vikt) en minskning med 6 kg, ett snitt på 1,5 kg per vecka i kombination med att jag slutar röka.

H J Ä L P - hur ska detta gå?? 

Det är inte så lätt att inte röka när man är rökare och sjuk och inte mår så bra, men fasen, jag ska klara det!! Det jag menar är att det är lättare att ta till cigarretten vid såna tillfällen.

Min älskade sambo hade dock inhandlat 3 paket cigg till mig idag då jag bara hade 5 kvar i mitt nuvarande paket. Nu åkte alla paket upp i skåpet (väl gömda) och jag är REDO! 

Nu ångrar jag verkligen att jag var dum nog att börja röka vid 14-års ålder.

Jag har förberett mig på detta med att sluta röka tidigare och har därför införskaffat e-cigg, en med påfyllningsvätska och en utan påfyllningsvätska samt Zonnicspray.

Inhalatorn med påfyllningsvätska är fri från tobak, tjära och nikotin och man kan välja olika
smaker som vattenmelon och mentol mm. Jag har inte den som är på bilden.

Den elektroniska cigaretten Onecig både känns och ser ut som en vanlig cigarett men är helt fri från tobak, tjära, nikotin och kolmonoxid. Onecig är CE testad och godkänd enligt lågspänningsdirektivet.

Hur som helst - oavsett bröstförminskningsoperation eller ev ryggoperation, är det ju aldrig fel att sluta röka, i alla fall inte om man tänker på min reumatism.

Bilderna är lånade från: http://www.onecig.com/sv/

6 kommentarer:

 1. Hm var uppe vid 03.00 men här i norr såg månen ut som vanligt!?
  Sluta röka hoppas jag du lyckas med, alltid bättre inte röka än att röka.
  Gå ner i vikt inte heller helt lätt....men du har ju ett mål.
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, man kan ju tänka sig att i norr ska det synas ännu mer?!
   Ja du jag skall fixa det men av tidigare erfarenheter vet jag att det inte blir lätt, men med mina hjälpmedel som jag har denna gången och med den inställning som finns nu, kanske det går lättare. Det är ju bara att bestämma sig....eller?

   Visst har jag ett mål, men målet är ganska nära.... känns svårt med 6 kg tills dess, men jag hoppas jag fixar det.

   Radera
 2. Jag var uppe vid 3 tiden och såg att det var på gång, men orkade inte vänta på Blodmånen! Tyvärr säger jag nu efteråt!
  Lycka till med rökningen! Jag vet hur det är att sluta röka. Svårt som attan om man inte är taggad till 100%, men lätt som en plätt om man är helt övertygad! Jag försökte ett antal gånger, men när jag väl bestämt mig, så gick det som en dans! Lycka Till!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ganska häftigt att ändå ha sett :-)
   Tack så mycket. Jag har ju bestämt mig men lätt som en dans vet jag inte om det är även om det är "lättare" än jag trodde.

   Tack igen
   //Stina

   Radera
 3. Heja heja heja, hoppas du fixar det här :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-) Än så länge har jag inte rökt och på måndag är det två veckor som jag varit rökfri.

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.