Galna taxichaufförer

Ja då var denna resa över för denna gången. Jösses vad 2½ vecka går fort, både på gott och ont.
Skönt att komma hem till barnen och sambon, men trist att behöva åka hem.

Igår landande vi ungefär enligt tidsschemat kl. 16,35 MEN sen när jag stod där och väntade på mitt bagage kändes det som om jag kunde vänta för evigt. Trött som bara den och hela världen gungade men inget bagage kom.

Det visade sig att man fick eftersöka mitt bagage och jag fick åka hem utan bagage.
Första gången som något bagage inte kommer med hem för mig, trots 13 st resor till Thailand sen 2007. Hur som helst, idag fick jag mitt bagage.

Nåt som jag INTE gillar med Thailand är dessa vansinneschaufförer som tror att de kör på formel 1 bana och har värsta racerbilen.

Jag har varit riktigt rädd flera gånger när jag åkt taxi (bil) i Thailand men denna gången trodde jag verkligen att min sista stund var kommen och jag blev till och med åksjuk och började må riktigt illa, vilket normalt ALDRIG händer.

Det började med att taxichauffören var 1 timme sen, han var stressad när han kom, så stressad att han slog i sitt huvud i bagageluckan.

När vi väl är installerade i bilen med allt bagage och han kör ut från området ut på strandvägen (Suanson) gasar han på. Tror nog att han var uppe i typ 90 km/h på denna lilla väg. Hjälp

Sen ut på Sukhumvit där han gasar på lite till. Visserligen tvåfilig enkelriktad väg men dock ingen motorväg, han gasar på upp till 120 km/h. Inga bra stötdämpare i bilen vilket känns i min rygg...ajaj aj.

Jag känner på mig att denna biltur inte kommer bli den angenämaste tyvärr. Vilket den inte blev heller. FY FAN så han körde, man kände verkligen vindragen på kinden inne bilen från de lastbilar han körde om och jag lovar, jag trodde jag skulle dö på riktigt. Var sjukt nära att skicka sms till mina barn, min sambo och mamma mfl att om jag inte skulle överleva denna biltur så skulle de åtminstone veta att jag älskar dem.

Han körde nästan in i röven på alla framför varande fordon och blinkade med helljus och varningsblinkers. Bromsa var inte att tänka på. Det kördes om både på in och utsidan och som sagt, ibland var det så nära det andra fordonet att man kände vindraget på kinden. Jag började må riktigt illa och bad honom TVÅ gånger att INTE köra så fort.....vad gjorde han??? Jo körde ännu fortare och galnare..... min fråga är VARFÖR???? Det är mitt liv som insats....USCH!!

Kan säga som så här, han körde 20 mil på 1 timme och 50 min på en mycket trafikerad väg som normalt tar ca 2,5 timme, om man kör hyfsat normalt.

Jag har försökt göra en illustration på det hela i en mycket förkortad version. Nu var det inte så lätt att illustrera detta men min bild visar de omkörningar som inte var de värsta-


Mer inlägg från resan kommer, men nu ska jag försöka sova för imorgon ska jag till jobbet. Idag hade jag förmånen att jobba på distans då jag inväntade min "försvunna" resväska.

Go Natt

4 kommentarer:

 1. Här i Huay Yang har chaufförerna blivit tillsagda att inte köra för fort.
  Det känns bra.
  En del kör verkligen illa här i Thailand.
  Titti

  SvaraRadera
 2. De flesta chaufförer blir tillsagda att köra lugnt, men vissa bryr sig så klart inte.
  Kram

  SvaraRadera
 3. De kör likadant i Kina och man akn såklart aldrig spänna fast sig heller! Kom en lag här för ett tag sedan om att alla taxibilar måste ha bälten så det har de nu. Har inte varit i en enda taxibil där det funnits något att knäppa fast bältet i...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det helt sjukt. Hoppas resterande resor i Thailand blir bättre så även för dig :-)

   Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.