Storm i natt både ute och i drömmarna

Vaknat flera gånger

Jag har sovit konstigt inatt. Vaknat flera gånger av stormen ute men även av att jag har haft väldigt konstiga drömmar. Orkade till slut inte sova mer. Jag gick upp. Kaffe puttrar i köket.

Så vad drömde jag?

Jo drömde att min älskade Mr Kim träffade en annan och skulle lämna mig. Men innan han berättade att han ville separera tar han med sig sin nya till vår fest som vi tydligen skulle ha hemma. Det var så jag fick reda på det. Det olustiga i drömmen var att alla våra vänner tog hennes parti när jag ville att hon skulle lämna festen, trots att festen var hemma i vår gemensamma bostad. Mycket obehaglig dröm som orsakade tårar i sömnen.

Nu var detta bara en dröm som tur var, men det här får mig att tänka på att man aldrig kan vara säker, på vad som händer i framtiden och man ska aldrig ta någon eller något för givet.

Tittade i ett så kallat drömlexikon som jag hittade på nätet och otrohetsdrömmar är ganska vanliga och varför är det så?

Enligt detta drömlexikon står det följande:

OTROHET: Har du drömt att din partner var otrogen? Det är ganska vanliga drömmar. Dessa drömmar handlar om dig själv. De handlar om vad som pågår inom dig. Om du har sådana drömmar, fråga dig själv:

1. På vilket sätt är jag otrogen, inte sann, mot mig själv ? Finns det sidor i mig, talanger, ideal, möjligheter, som jag inte släpper fram och inte låter leva? Det här är en ganska intressant fråga eftersom det passar in ganska bra nu. På grund av min sjukdom och mina funktionshinder kan man se som om att jag inte släpper fram det jag egentligen vill släppa fram eftersom jag känner mig begränsad.

2. Hjälper jag andra i stället för mig själv? Stödjer jag andra i stället för mig själv? Lyssnar jag på andra i stället för på mig själv? Stämmer nog ganska bra också, sätter alltid andra före mig själv. Har dock blivit bättre på att lyssna på mig själv och min kropp. Har varit riktigt dålig på det innan.

3. Vad ljuger jag för mig själv om? Vilken sanning vill jag inte se? Är det något i mig som jag inte vill erkänna som jag förnekar inför andra? Om jag ställer dessa frågor till mig själv får jag nog till svar: Jag visar och erkänner sällan hur jobbig hela situationen är och att jag ofta är ganska ledsen inombords för att situationen är som den är just nu, trots att jag har accepterat fakta. Jag visar tyvärr upp en "falsk" fasad om hur jag faktiskt mår inombords. Vill visa mig starkare än jag egentligen är eftersom jag känner mig svag om jag på något sätt skulle tala om hur jag faktiskt mår, det är enligt mig en svaghet. Man ska kämpa och inte gnälla och det finns alltid andra som har det värre än mig.

4. Har du lovat dig själv något som du inte håller? Kanske du har brutit ett löfte till dig själv,

ett nyårslöfte kanske, matlöfte, viktlöfte, religions-ideal-löfte? Kanske vore det då hälsosammare för dig att befria dig från löftet och släppa skulden för att du inte kunde infria det. Löftet, om nu det är något som påverkar mina drömmar, skulle väl vara "rökningslöftet". Hade i stort sett bestämt mig för att sluta röka innan mitt besök hos ryggkirurg specialisten, men efter besöket föll detta löfte tyvärr.

5. Kanske går du igenom en förändring där ditt gamla sätt att tänka och vara byts ut. Innan du landat i det nya, kan man drömma att man är otrogen (mot det som en gång var ”jag”). Är man otrogen mot en man betyder det att man känner sig otrogen mot sitt intellekt – det man tidigare tänkte. Är man otrogen mot en kvinna betyder det att man känner sig otrogen mot det man tidigare kände. Det stämmer ganska bra, jag är ju inte längre samma person som jag en gång var, vilket faktiskt gör mig ledsen och jag har inte riktigt accepterat det än. Men det kommer. Jag har alltid varit en energifull, glad, som älskat att dansa, sprallig och "glimten i ögat" tjej/kvinna. Jag är inte det längre, det är bara att inse faktum.

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.