Stackars liten - sjukvården i ett nötskal

Min dotter har haft ont i magen, riktigt ont så förra veckan tog vi henne till akuten. Det tog lååååång tid där men hon fick först träffa en gynekolog som kunde utesluta att det inte var något gynekologiskt problem *pustar ut*

Sen skulle hon får träffa en kirurg, men eftersom det var mitt i natten tog sin lilla tid och inte blev det bättre av det kom in en bilolycka på natten. En läkare hade de på plats. Vi väntade så länge att till och med dottern tröttnade, trots magsmärtor. Vi åkte hem kl 01.00.

Dagen efter tog hon sig till Närhälsan där de tog massor av blodprover som inte påvisade något "farligt" och läkaren trodde att hon hade inflammation i en muskel i magen.  Hon blev sjukskriven 10 dagar från sitt arbete och fick smärtstillande,  muskel avslappnande och inflammationsdämpande medicin.

Tror ni hon känner någon förbättring? Nope!
Idag fick hon tid till Närhälsan igen, de kunde inget göra mer eftersom de hade gjort vad de kunde, så de remitterade henne till akuten igen.
Nu väntar jag på att hon ska höra av sig!


Uppdatering:

Dottern fick träffa läkare på akuten, de tog urinprov och blodprov igen. Kände och klämde på magen. Läkaren konstaterade problem från magsäcken, troligen pga en annan medicin hon äter som hon fått utskrivet från hud och på grund av stress. 

Läkaren på Närhälsan hade gett henne FEL mediciner, enligt läkaren på AVC, som troligen förvärrade magsmärtan *smart or NOT* 

Nu har hon fått Omeprazol 40 mg som hon ska 1 ggr per dag i 14 dagar, om hon inte känner förbättring ska hon vända sig till sin hudläkare för att ev få den andra medicinen utbytt och om detta till slut inte heller hjälper får de kolla henne igen.

Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.