Drömmar om framtida bostad

Vilket hus/bostad ska man köpa?

Om ni hade kunnat välja, skulle ni då köpa, hus/stuga eller radhus/bostadsrätt? Skulle ni köpa nytt eller gammal?

Vi har kikat på både ock och nu har vi hittat ett litet parhus (bostadsrätt) som kommer att vara helt nytt, lagom för 2 personer. Som sagt det är NYTT och ganska dyrt men månadskostnaden är ok även om det i början skulle innebära lite merkostnader. 

Men å andra sidan har vi idag en hyra på nästan 6 800 kr exkl. internet, HD-kanaler, hemförsäkring, parkeringsplats, elnät och förbrukning. Vi betalar inget till oss själva för bostaden eftersom det är hyresrätt. Idag har vi 67 kvm och balkong.

Det nya objektet kommer ligga på ca 61 kvm med två uteplatser med tillhörande parkeringsplats. Det ligger inte långt från city och det finns mataffärer, en sjö och natur runtom. I naturen men ändå i stan.


Alla de stugor/mindre hus vi har tittat på har antigen legat för långt från stan eller varit alldeles för dyra och eller för mycket renoveringar. Sen hade det krävts två bilar, vilket också är en kostnad.

Imorgon ska vi boka ett "få mer information och veta mer" möte :-)

2 kommentarer:

  1. Nytt, inget snack om saken. Rena linjer. Gillar bostaden på dina bilder. Renovering är astrist å asdyrt, klart värt att köpa nytt för gammalt drar iväg som tusan vid renovering.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite så känner vi med. Har haft hus, renoverade, fixade, bodde långt från stan, tvungna att två bilar. Flyttade till hyresrätt......saknar friheten att kunna gå ut, dvs inte bara sitta på balkongen, men vill ändå inte ha långt till stan men ändå nära naturen. Gillar också bilderna. Inflyttning slutet på 2016....ja den som lever få se ;-)

      Radera

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan "kommentera som" kan
ni välja "namn/webbadress" - då kan alla kommentera.

Tack för din kommentar
Stina

Använder Blogger.